vad-ar-koppar-kopparoverskott-harmineralanalys-nutricheck.jpg

Vad är koppar?

Koppar är en mjuk, rödaktig metall i det periodiska systemet, nr 29, för att vara exakt. Den har varit känd under minst 10 000 år och återfinns i det fria metalliska tillståndet i naturen. Det är en bra ledare av el och värme, så dess huvudsakliga användning är i elektriska ledningar och lindningar i elmotorer. Det används också för att göra mynt, och det är blandat med andra metaller för att göra brons och mässing. Det är också viktig för hälsan. Men dess betydelse för hälsan är fortfarande i stort sett ett oskrivet blad inom forskningen.

Koppar har ett antal viktiga roller i människokroppen. Några av dessa är:   1. Energiproduktion. För att vara tekniskt krävs den korrekta formen av koppar för att producera 30-40% av vår energi. Det behövs i den sista delen av glykolysen eller Krebs energikrets som kallas elektrontransportsystemet. Något problem här orsakar trötthet, depression och andra problem med låg energi.  

2. Kvinnors reproduktionssystem. Koppar kallas kärleksmineralet och det emotionella mineralet eftersom det är centralt för att vara en kvinna. Det behövs för kvinnors fertilitet och för att upprätthålla graviditet. I själva verket är kopparobalans associerad med varje kvinnlig orgelrelaterad svårighet, såsom premenstruellt syndrom, ovariecyster, livmoderfibrotumörer, infertilitet, missfall, andra menstruationsproblem, ingen sexdrivning, för mycket sexdrivning och östrogenvikningar. Koppar kommer också in i mäns testiklar när det är för mycket. Det gör testen för liten, smärtsamt för beröringen, och de fungerar inte bra.  

3. Nervsystemet. Kopparöverskott orsakar kaos här! Koppar kallas också emotionellt mineral eftersom alltför mycket stimulerar alla känslor. Om du är ett känslomässigt vrak, tänk för mycket koppar. Du brukar vara rätt. Men kom ihåg att det inte kommer att dyka upp på de flesta blodprov, urinprov eller till och med hårprov om du inte letar efter dolda kopparindikatorer på hårprovet. Få tekniskt, för mycket koppar stimulerar produktionen av neurotransmittorerna epinefrin, norepinefrin och dopamin. Det krävs även för monoaminoxidas, ett enzym som är relaterat till serotoninproduktion. Som ett resultat är koppar djupt involverad i alla störningar i centrala nervsystemet. Dessa inkluderar minnesförlust, särskilt hos ungdomar, depression, ångest, uppmärksamhetsunderskott, hyperaktivitet, autism, bipolär sjukdom, schizofreni och andra som diskuteras senare i denna artikel.

4. Immunrespons. För mycket koppar gör dig utsatt för infektioner av alla slag. Rätt kopparföreningar är kroppens naturliga jästkämpar! Med en obalans i koppar är det svårt att inte få jäst och svampinfektioner någonstans i kroppen. Vanliga är bihålsproblem, öraproblem, vaginal jäst och intestinal jäst som orsakar gas, uppblåsthet, magbesvär och andra matsmältningsbesvär. Vissa antibiotika arbetar genom att mobilisera koppar. Problemet är att de är mycket giftiga, så undvik dem, tack. Använd naturliga antibiotika som vitamin A, kolloidalt silver och bi propolis. De fungerar ofta bra om du slutar äta sopor och äter gott om kokta grönsaker. Den värsta maten för infektioner och jäst är socker, sirap, rismjölk, jämn vanlig mjölk. Undvik också allt sött, inklusive all frukt. Frukt är mycket överskattad och orsakar jäst, tandförfall och andra problem när du äter det. Antibiotika bör endast reserveras som en sista utväg. För detaljer, läs frukt-ätande, socker och bortom antibiotika på denna sida.  

5. Glandularsystemet, särskilt sköldkörteln och binjurarna. Sköldkörteln är extremt känslig för koppar. Vanliga tillstånd som är förknippade med obalans i koppar innefattar hypotyroidism och Hashimotos sjukdom. Dessa går ganska lätt på ett korrekt utformat näringsbalanseringsprogram. Att ta sköldkörtelhormoner är inte nödvändigt, även om de flesta läkare, även naturliga, kommer att vilja ge dig ersatta sköldkörtelhormoner för dessa tillstånd. Koppar är också associerat med vissa fall av Graves sjukdom eller hypertyreoidism. Detta går också bort med ett korrekt utformat näringsbalanseringsprogram. Droger kan behövas tillfälligt för att kontrollera symptomen. Kirurgi eller radioaktiv jodbehandling (RAI) är drastisk, barbarisk och sällan, om någonsin behövs, i min erfarenhet. För mer information, läs Thyroid Disease och Graves sjukdom på denna sida. För detaljer om kopparrollen vid binjureutmattning, läs Adrenal Burnout Syndrome på denna sida.

6. Ben och bindväv. Koppar krävs för att fixa kalcium i benen och att bygga och reparera alla ben och alla bindväv. Bindväv betyder senor, ledband, hud, hår, naglar, artärer, vener och några andra vävnader. Kopparobalans bidrar till tandproblem, bensporer, svaga ben och nästan alla förhållanden i huden, håret och naglarna. Andra symtom relaterade till bindväv innefattar de flesta kardiovaskulära problem, tendon och ligamentförhållanden, skolios (böjd eller svag rygg) och andra skelett- och strukturobalanser.